[Comp.Sci.Dept, Utrecht] Note from archiver<at>cs.uu.nl: This page is part of a big collection of Usenet postings, archived here for your convenience. For matters concerning the content of this page, please contact its author(s); use the source, if all else fails. For matters concerning the archive as a whole, please refer to the archive description or contact the archiver.

Subject: [INFO] <2001-11-13> Trouver le bon Newsgroup

This article was archived around: 11 Sep 2004 10:45:06 GMT

All FAQs in Directory: usenet/ch
All FAQs posted in: ch.admin, ch.talk, ch.rec, ch.comp, ch.soc.politics
Source: Usenet Version

Archive-name: usenet/ch/ch-right-newsgroup-fr Posting-Frequency: Bi-weekly Last-Modified: 2001-11-13 Version: 0.6.1 Language: francais URL: http://www.astrum.ch/usenet/ch/ch-right-newsgroup-fr.shtml Maintainer: Matthias Leisi <matthias@astrum.ch>
Trouver le bon Newsgroup ======================== Le newsgroup ch.talk et le groupe le plus utilisé de la hiérarchie ch.*, c'est-à-dire c'est celui qui rassemble le plus de messages. Un nombre élevé de ces messages serait en effet mieux placé dans un autre groupe de la même hiérarchie. En faisant mieux attention au choix correcte du groupe où l'on veut "poster" son message ne soulagerait pas seulement ch.talk, mais augmenterai en plus la niveau des discussions dans les divers groupes. Voici un sommaire des groupes de discussions de la hiérarchie ch.*. Les chartes officielles peuvent être consultées sous [1] : ch.admin Administration of the ch.* hierarchy ch.bulletin.avalanche Bulletins of the ISL Davos ch.bulletin.chancelbot status reports of the CHancelbot ch.comm Telecommunication in Switzerland ch.comp Computer related topics ch.comp.os.linux Linux and Unix in general ch.comp.os.ms-windows The MS-Windows operating system ch.comp.networks Network technology and security ch.market Want to buy/sell ch.market.comp Want to buy/sell computers and peripherals ch.market.jobs Need/search a job ch.rec General info about recreational activity ch.soc.politics Politics, especially swiss politics. ch.soc.law Discussion on law in Switzerland. ch.talk Discussions in general. ch.test A place for test postings Les mots-clés suivants peuvent être utiles pour le choix du groupe convenable: Mot-clés groupe de discussion --------------------------------------------------------------------- Tests ch.test nouveau groupe, abus du réseau, spam ch.admin natel, Swisscom, Sunrise, Diax, ch.comm provider, télécommunication ordinateurs, logiciels en général ch.comp Windows, MS-Office, MS-Word, Excel, ch.comp.os.ms-windows Access, PowerPoint Acheter, vendre ch.market/ch.market.comp Chercher / offrir emploi ch.market.jobs Récréation, musique, concerts, ch.rec sport, vacances votations, élections, politique, ch.soc.politics conseil fédéral, cantons, partis politiques Autres sujets n'ayant pas de ch.talk groupe mieux approprié Sources ------- [1] Les chartes des groupes de la hiérarchie ch.* http://www.use-net.ch/charter.html Frequently Asked Questions http://www.use-net.ch/Usenet/faq_engl.html http://www.use-net.ch/Usenet/faq_fr.html http://www.use-net.ch/Usenet/faq_de.html http://www.use-net.ch/Usenet/faq_it.html Règles, us et coutumes, (version courte) http://www.use-net.ch/short_fr.html "Les groupes ch.market.* ", FAQ par B. Weidmann, mensuel dans ch.market.* Administration -------------- Maintenance par Matthias Leisi <matthias@astrum.ch> Traduction française par: Katharina Bleuer <kabl@gmx.ch>