[Comp.Sci.Dept, Utrecht] Note from archiver<at>cs.uu.nl: This page is part of a big collection of Usenet postings, archived here for your convenience. For matters concerning the content of this page, please contact its author(s); use the source, if all else fails. For matters concerning the archive as a whole, please refer to the archive description or contact the archiver.

Subject: [INFO] <2001-11-13> Die richtige Newsgroup finden

This article was archived around: 11 Sep 2004 10:45:05 GMT

All FAQs in Directory: usenet/ch
All FAQs posted in: ch.admin, ch.talk, ch.rec, ch.comp, ch.soc.politics
Source: Usenet Version

Archive-name: usenet/ch/ch-right-newsgroup-de Posting-Frequency: Bi-weekly Last-Modified: 2001-11-13 Version: 0.6.1 Language: german URL: http://www.astrum.ch/usenet/ch/ch-right-newsgroup-de.shtml Maintainer: Matthias Leisi <matthias@astrum.ch>
Die richtige Newsgroup finden ============================= Die Newsgroup ch.talk ist unter allen Gruppen der ch.*- Hierarchie diejenige mit der grössten Anzahl Postings jeden Monat. Viele dieser Postings wären in anderen ch.*-Gruppen thematisch besser aufgehoben, wodurch sich das Niveau der Diskussionen verbessern kann. Zudem wird ch.talk wieder einfacher lesbar, wenn mehr Postings in den richtigen Gruppen erscheinen. Im folgenden ist eine Kurzübersicht der Gruppen der ch.*-Hierarchie aufgelistet. Die offiziellen Chartas finden sich unter[1], passende Stichworte zu den einzelnen Gruppen sind gleich anschliessend an die Liste aufgeführt: ch.test A place for test postings ch.admin Administration of the ch.* hierarchy ch.bulletin.avalanche Bulletins of the ISL Davos ch.bulletin.chancelbot status reports of the CHancelbot ch.comm Telecommunication in Switzerland ch.comp Computer related topics ch.comp.networks Network technology and security ch.comp.os.linux Linux and Unix in general ch.comp.os.ms-windows The MS-Windows operating system ch.market Want to buy/sell ch.market.comp Want to buy/sell computers and peripherals ch.market.jobs Need/search a job ch.rec General info about recreational activity ch.soc.politics Politics, especially swiss politics. ch.soc.law Discussion on law in Switzerland. ch.talk Discussions in general. ch.test A place for test postings Die folgenden Stichwörter können bei der Wahl der richtigen Gruppe hilfreich sein: Stichwörter Gruppe ---------------------------------------------------------------- Tests ch.test Neue Newsgroups, Netzmissbrauch, Spam ch.admin Handy, Swisscom, Sunrise, Diax, ch.comm Provider, Telekomm, Festnetz, ADSL, ISDN Computer etc. ch.comp Windows, MS-Office, MS-Word, Excel, ch.comp.os.ms-windows Access, Powerpoint etc. Kaufen, Verkaufen ch.market/ch.market.comp Jobgesuche/-angebot ch.market.jobs Freizeit, Musik, Konzerte, Sport, ch.rec Ferien Abstimmungen, Politik, Bundesrat, ch.soc.politics Kantone, Parteien Gesetze, Strafrecht, Zivilrecht, ch.soc.law Strassenverkehrsrecht, Justizsystem, Urteile Sonstige Themen, sofern keine ch.talk spezifischere Gruppe vorhanden ist Weitere Quellen --------------- [1] Chartas der Gruppen der ch.*-Hierarchie http://www.use-net.ch/Usenet/charter.html Frequently Asked Questions http://www.use-net.ch/Usenet/faq_engl.html http://www.use-net.ch/Usenet/faq_fr.html http://www.use-net.ch/Usenet/faq_de.html http://www.use-net.ch/Usenet/faq_it.html "FAQ: Die ch.*-Newsgruppen", FAQ von Felix Rauch, Monatlich (am 1. jeden Monats) in ch.admin,ch.talk, ch.market,ch.comp,news.answers Regeln, Sitten und Gebräuche (Kurzfassung) http://www.use-net.ch/Usenet/short_de.html "Die ch.market.* Newsgruppen", FAQ von B. Weidmann, 14täglich (am 8. und 22. jeden Monats) in ch.market.* "Die ch.comp.* Newsgruppen", FAQ von B. Weidmann, 14 täglich (am 8. und 22. jeden Monats) in ch.comp.* Administratives --------------- Maintainer: Matthias Leisi <matthias@astrum.ch> Übersetzung Französisch: Katharina Bleuer <kabl@gmx.ch>